Word kraamtopper:
Onze mogelijkheden

Als innovatieve kraamzorgorganisatie willen wij ook een nummer 1 werkgever zijn voor onze kraamverzorgenden. Nieuwe medewerkers bieden wij een inwerkprogramma op maat. Daarnaast staat scholing bij ons hoog in het vaandel en bieden wij structureel intercollegiaal overleg, salariëring conform CAO Kraamzorg en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat bieden wij

Solliciteer nu

Een leuke baan in een platte organisatie met een ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit en een gezonde portie ambitie. Daarnaast heerst er bij ons een informele sfeer met veel ruimte voor nieuwe ideeën.

De kwaliteit van onze kraamverzorgenden staat voorop! Wij zorgen voor een goede inwerkperiode op maat en bieden regelmatig bijscholing aan. Door structureel intercollegiaal overleg (denktank) met je collega’s en leidinggevende blijf je ook op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie en kun je ervaringen met elkaar uitwisselen. Daarnaast werken wij met de GIZ en zijn we een leerbedrijf.

Onze organisatie heeft een eigen Borstvoeding Expertisecentrum van waaruit we lactatiekundige begeleiding tijdens de zwangerschap, kraamtijd of daarna bieden.Naast hulp aan moeders die borstvoeding (willen gaan) geven, verzorgen we vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum ook scholing aan onze medewerkers.

Werken in een zelfstandig team rond verloskundigenpraktijken in het gebied waarin je werkt. De teams hebben een eigen regie en verschillende rollen (waaronder voorzitter, voorlichter en borstvoedingscoach).

Wij bieden een ruim, gratis scholingsaanbod, zodat jij altijd up to date bent met je kennis en kan voldoen aan je registratieplicht. Daarnaast bieden wij ook scholingen aan samen met verloskundigen uit je directe werkomgeving

In overleg met jou stemmen we de contracthoogte af op jouw wensen. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld middels de CAO-Kraamzorg. Er bestaat een mogelijkheid voor het werken op rooster en in duo banen. Daarnaast werk je met een ipad van de zaak en krijg je een jaarlijks tegoed voor werkkleding die je zelf mag uitzoeken.

Solliciteer nu

Maar wij bieden meer!

Bij ons heb je de kans om je, naast je kraamzorgvak, te specialiseren. Daarvoor bieden we de volgende mogelijkheden:

BabythuisZorg

Ben jij een kraamverzorgende of Verzorgende IG en ben je op zoek naar meer uitdaging en verdieping. Wij bieden BabythuisZorg. BabythuisZorg is uniek in Nederland en richt zich op het eerste levensjaar van de pasgeborene. Zo bieden wij met BabythuisZorg ook na de kraamtijd de allerbeste zorg in gezinnen die dit nodig hebben.

Partusassistent

Ben jij gediplomeerd kraamverzorgende of een derde of vierdejaars verloskunde-student die er graag iets bij wilt doen? Is er volgens jou niks mooiers dan te assisteren bij de start van een nieuw leven? Dan is de functie van partusassistent iets voor jou!

Bekijk de vacature

Borstvoedingscoach

Vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum is in elk team van kraamverzorgenden een gecertificeerde borstvoedingscoach werkzaam. Onze borstvoedingscoaches worden tevens ondersteund door onze lactatiekundige. De borstvoedingscoaches zijn opgeleid om bij te dragen aan een goede voorbereiding op de borstvoedingsperiode.

Meer weten?

Geven van voorlichtingen en cursussen

Kraamzorg Het Groene Kruis is méér dan kraamzorg alleen! Wij verzorgen ook borstvoedingsvoorlichtingen, de Owee! Zwangerschapscursus, Centering Pregnancy en nog veel meer. Ook hier kun jij je steentje aan bijdragen door je te specialiseren in de rol van voorlichter en/of cursusleider.

Intaker

Als intaker speel je een belangrijke rol bij het eerste contact met de klant. Je bespreekt de wensen/behoeften met de klant voor de kraamweek, bent vraagbaak zodat je een compleet beeld krijgt van de klantsituatie.