Ik ben al kraamverzorgende

Als kraamverzorgende is elke dag weer anders. Je helpt elke keer een gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven. Het kan zelfs zo zijn dat je aanwezig bent bij de bevalling, waar je de verloskundige assisteert; thuis of in het ziekenhuis. Daarna richt jij je op de kraamtijd waarbij je de kraamvrouw en de baby verzorgt. Het is jouw taak om het gezin te informeren en adviseren over de verzorging van de baby. Omdat elk gezin anders is, stem je de zorg die je levert af op de wensen van het gezin. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende en observerende functie en zorg je voor een goede hygiëne in huis.

Kortom: door jou kunnen de kersverse ouders onbezorgd genieten van hun kraamtijd.

Kraamzorg Het Groene Kruis is al meer dan 100 jaar de kraamzorgspecialist van het Noorden. We hebben vacatures verspreid over Groningen, Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel. Afhankelijk van jouw woonplaats zal je in een regioteam bij jou in de buurt worden ingedeeld.

Bekijk onze vacature voor kraamverzorgende. Ben je nog geen geregistreerd kraamverzorgende? Bekijk dan onze opleidingsmogelijkheden.

Hoe kan ik mij verder specialiseren?

Wij hebben een uitgebreid en gratis scholingsaanbod, zodat je up-to-date bent en blijft met jouw kennis en kunt voldoen aan de registratieplicht van de KCKZ. Daarnaast heb je bij ons de kans om je, naast de kraamzorg, nog verder te specialiseren. Daarvoor bieden we de volgende mogelijkheden:

BabythuisZorg

Ben jij een kraamverzorgende of Verzorgende IG en ben je op zoek naar meer uitdaging en verdieping. Wij bieden BabythuisZorg. BabythuisZorg is uniek in Nederland en richt zich op het eerste levensjaar van de pasgeborene. Zo bieden wij met BabythuisZorg ook na de kraamtijd de allerbeste zorg in gezinnen die dit nodig hebben.

Partusassistent

Ben jij gediplomeerd kraamverzorgende of een derde of vierdejaars verloskunde-student die er graag iets bij wilt doen? Is er volgens jou niks mooiers dan te assisteren bij de start van een nieuw leven? Dan is de functie van partusassistent iets voor jou!

Bekijk de vacature

Borstvoedingscoach

Vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum is in elk team van kraamverzorgenden een gecertificeerde borstvoedingscoach werkzaam. Onze borstvoedingscoaches worden tevens ondersteund door onze lactatiekundige. De borstvoedingscoaches zijn opgeleid om bij te dragen aan een goede voorbereiding op de borstvoedingsperiode.

Meer weten?

Geven van voorlichtingen en cursussen

Kraamzorg Het Groene Kruis is méér dan kraamzorg alleen! Wij verzorgen ook borstvoedingsvoorlichtingen, de Owee! Zwangerschapscursus, Centering Pregnancy en nog veel meer. Ook hier kun jij je steentje aan bijdragen door je te specialiseren in de rol van voorlichter en/of cursusleider.

Intaker

Als intaker speel je een belangrijke rol bij het eerste contact met de klant. Je bespreekt de wensen/behoeften met de klant voor de kraamweek, bent vraagbaak zodat je een compleet beeld krijgt van de klantsituatie.