Interview met kraamtopper
Melissa

Wil jij een opleiding in de zorg volgen en tegelijkertijd werken, of is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan bieden de werken en leren trajecten bij Het Groene Kruis een heel mooie kans. Gedurende de opleiding leer je vaardigheden en competenties die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je sluit de opleiding af met een landelijk erkend diploma Kraamverzorgende.

Ben je benieuwd hoe onze medewerkers het werken en leren ervaren? Of twijfel je of het valt te combineren met het gezinsleven? Lees dan het interview met Melissa, BOL'er (Beroepsopleidende leerweg) bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

Kraamtopper Melissa

Wie ben je?

Ik ben Melissa, 24 jaar en ik woon ik Stadskanaal samen met mijn vriend. Ik ben net afgestudeerd als verzorgende IG-er en heb de keuze gemaakt voor de kraamzorg. Ik ben sinds augustus 2022 aan het werk en vind het een geweldige baan. Ik heb het erg naar mijn zin bij Kraamzorg Het Groene Kruis en wil er ook nog lang blijven werken.

Waarom heb je voor de deeltijdopleiding voor kraamverzorgende gekozen?

Ik heb mij laten adviseren door school en zij hebben mij op verzorgende IG gewezen. Ik heb de eerste twee jaar van mijn IG jaren stages moeten doen die mij niet lagen en mocht het laatste IG jaar mijn droom achterna gaan. Als ik geweten had dat er een opleiding zou zijn die meer bij mij had gepast, dan had ik die zeker gekozen.

Wat spreekt je het meeste aan in dit beroep?

Dat ik een steun kan zijn voor de gezinnen waar ik mag werken. Dat zij ernaar uitkijken dat er iemand komt die hun week net iets makkelijker maakt en dat je ze rust kan geven met adviezen en antwoorden op hun vragen. Ook vind ik natuurlijk baby’s en kinderen geweldig maar daarom heb ik dit mooie beroep ook gekozen! 😊

Waarom heb je voor Kraamzorg Het Groene Kruis gekozen?

Ik kwam van een andere kraamzorgorganisatie. De andere organisatie wilde mij niet de kans geven om verder te groeien daar waar Kraamzorg Het Groene Kruis dit wel deed. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik mij heb mogen laten zien en dat zij ook toekomst in mij zagen. Ik vind Kraamzorg Het Groene Kruis ook een erg mooi bedrijf omdat je bij binnenkomst voelt dat het 1 grote familie is, in plaats van een kantoor met werknemers.

Hoe zag de begeleiding eruit vanuit je werk en je opleiding?

Ik ben na mijn opleiding goed opgevangen. Ik heb in het begin drie dagen met iemand meegelopen en daarna drie dagen zelf gedraaid. Diegene met wie ik meeliep heeft mij daarna telefonisch begeleid. Dan bespreek je wat je die dag in het gezin hebt gedaan en welke keuzes je gemaakt hebt. Je begeleider kan je dan nog tips geven om van jou nog een betere collega te maken. In elk gezin heb je een andere begeleider. Geleidelijk bouw je de begeleiding af. Als je merkt dat je klaar bent voor het echte werk, dan geef je dit aan en kun je lekker zelf aan het werk.

Hoe combineer jij werken en leren met je gezin?

Dit is soms best lastig omdat je best veel paraat moet staan voor je werk. Ik heb zelf nog geen kinderen en dit maakt het voor nu ook wat makkelijker, maar mocht dat in de toekomst wel komen kunnen er zeker goede afspraken over gemaakt worden. Het werken is ook best intensief. Als je dan thuis bent van het werk ben je wel moe en heb je niet veel puf meer voor dingen. Hierin een balans vinden vind ik nog moeilijk omdat ik ook nog maar net in het vak zit. Ik heb gelukkig een lieve vriend die mij helpt in het huishouden en die vaak dingen van mij overneemt waardoor ik thuis ook lekker kan ontspannen.

Tegen welke uitdagingen loop je aan en hoe ga je hiermee om?

Wat ik soms een uitdaging vind is de eerste zorgdag. Wat ik dan spannend vind is dat alles nieuw is. Je weet is de dingen die in de intake benoemd staan zoals meerdere kinderen, huisdieren, gezinssituatie, borst of kunstvoeding etc. Als ik dan aankom voor de eerste dag, dan zakken de zenuwuwen ook vaak snel af. Ik zie het als een drempel die je over moet maar als je binnenstapt en je ziet het gezin, het huis en je kent de omgeving, dan ben je ook zo gewend en kun je lekker je gang gaan. Wat ik soms ook een uitdaging vind, is dat je af en toe een gezin hebt die een bepaalde manier van leven of opvoeden heeft wat niet bij jou past. Je geeft het gezin dan zo goed mogelijk advies en ondersteunt waar je kunt.

Wat is het meest bijzondere moment dat jij in je werk als kraamverzorgende hebt meegemaakt?

Waar ik altijd heel erg bij stil kan staan en erg bijzonder blijf vinden, is dat jij vaak de eerste of een van de eerste bent die een kindje ziet, vasthoudt, in bad doet, eten geeft of knuffelt. Soms nog eerder dan de familie. Ook het vertrouwen wat je krijgt van ouders als het gaat om hun kindje is een super fijn gevoel. Waar ik ook een heel goed gevoel van krijg is, dat als je bijna klaar ben, het vertrouwen in het zorgen voor een kindje in de ogen van de ouders ziet, en dan te bedenken dat jij ze dat hebt gegeven.

Waar zie jij jezelf staan over vijf jaar?

In die tijd hoop ik te mogen trouwen met mijn vriend en als het ons gegund zou zijn een kindje te mogen krijgen. Het liefste zou ik in die jaren ook verhuizen naar een wat groter huisje met een mooie ruime tuin. Als ik naar mijn carrière kijk zou ik nog meer willen weten dan wat ik nu al weet en misschien wel uitgroeien tot begeleider van KIO’S (Kraamverzorgende In Opleiding).

Zou je deze opleiding aanraden en zo ja, waarom?

Ja dat wel. Ik weet wel dat ik van mijn opleiding erg veel dingen heb geleerd en dat de lessen ook nooit saai waren. De dingen die verteld werden waren boeiend omdat het je interesse heeft en de praktijklessen waren altijd om te lachen. Want ook al ben je voor je toekomst bezig, het was altijd een feestje op school.

Vacature medewerker personeelsadministratie💻

Ben je op zoek naar een administratieve functie op het gebied van P&O? Hou je ervan om in een dynamische omgeving te werken en kun je goed schakelen? En vind je het leuk om samen te werken met enthousiaste, betrokken en samenwerkingsgerichte collega’s? Lees dan snel verder op onze website!:

https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-medewerker-personeelsadministratie/

#vacacature #vacaturegroniningen #vacaturepersoneelsadministratie #personeelsadministratie #kraamzorg #groningen #kraamzorghetgroenekruis
...

👶ERVARING🥰

Al jullie ervaringen zijn waardevol en mooi om te lezen. Maar sommigen zijn extra speciaal. Bijvoorbeeld deze van een Canadees gezin die mocht ervaren hoe waardevol kraamzorg eigenlijk is!:
"We are Canadian and didn’t know what a Kraamzorg did or what to expect (especially with our minimum level of the Dutch language). Well Agnes was truly an angel. I can not say enough positive things about her. She made our week so amazing and special. She taught us so many things, was so patient, kind, reassuring, knowledge and supportive. We couldn’t have gotten through this first week without her. Anyone would be lucky to have her as a Kraamzorg. The support she gave us we will never forget! 💕💕."

Thank you very much and lots of love!

#kraamzorg #ervaring #tevredenklanten❤️ #kraamweek #kraamzorghetgroenekruis #kraamperiode #kraamverzorgende #baby #newborn
...

👶ERVARING🥰

"Op de geboortedag van Linde kregen we te horen dat Alida onze kraamverzorgster zou zijn samen met Gea (KIO). We kenden Alida al van de intake en waren heel blij om haar weer te mogen zien! Over Gea zeiden wij direct dat je niet zou zeggen dat ze KIO is aangezien ze enorm veel wist en dit goed op ons kon overbrengen. Samen hebben ze ons enorm geholpen tijdens onze uitdagende en drukke kraamperiode. Daarnaast veel goede en best emotionele gesprekken gehad maar af en toe ook ruimte voor wat lol. We hebben ongelofelijk veel van ze mogen leren en hebben het vertrouwen gekregen om goed voor Linde te kunnen zorgen. Nogmaals bedankt voor alles! We zouden direct weer voor jullie kiezen!"

Bedankt voor het delen en veel geluk gewenst met Linde!

#kraamzorg #ervaring #tevredenklanten #babygirl #kraamweek #kraamverzorgende #kraamzorghetgroenekruis
...

Vacature kraamverzorgenden Zwolle🙏💙

Wij zijn op zoek naar enthousiaste kraamverzorgenden of verzorgenden IG-er in de regio Zwolle die een uitdaging niet uit de weg gaan! Ben jij een echte aanpakker en beginnen jouw vingers te jeuken om ons te helpen de gezinnen in regio Zwolle te laten genieten van een onbezorgde (kraam)tijd? Solliciteer dan direct via onze website:

https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-kraamverzorgenden-zwolle/

#vacature #kraamverzorgenden #zwolle #vacaturezwolle #kraamzorghetgroenekruis #kraamzorg
...

Borstvoeding geven? Ons Borstvoeding Expertisecentrum staat voor je klaar! 🤱

Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum bieden we lactatiekundige begeleiding in de kraamtijd of daarna. Je kunt al tijdens de zwangerschap bij de borstvoedingscoaches en lactatiekundigen terecht voor advies. Ook voor een los consult, de verhuur of verkoop van kolven en de verkoop van andere borstvoedingshulpmiddelen kun je bij het Borstvoeding Expertisecentrum terecht.

Meer weten? Check dan onze website: https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/borstvoeding-expertisecentrum/

#borstvoeding #borstvoedingexpertisecentrum #coach #kraamzorghetgroenekruis
...

👶ERVARING🥰

"Afgelopen week Anita als kraamzorg bij ons thuis gehad. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Wat een ontzettend fijn persoon om in je huis te hebben. Van tevoren zeer sceptisch, omdat we een heel klein huisje hebben. Dit bleek echter totaal geen probleem met Anita. Anita voelde al vrij snel als een goede vriendin die ons bijstond en bijscholing gaf omtrent deze grote verandering in ons leven. Onze dochter Noa kreeg de beste zorg en gaf ons als ouders vertrouwen in de verzorging van ons eerste kind. Heel erg bedankt voor de goede zorgen en wellicht bij een volgende baby een weerzien!"

Kristel, dankjewel voor het delen van deze mooie ervaring en heel veel geluk!

#ervaring #kraamverzorgende #kraamweek #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #baby
#babygirl
...

#vaderdag #2024 #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis ...

Een onbezorgde kraamtijd is waar wij voor gaan en daar hebben wij jou bij nodig! Solliciteer snel als partusassistent!

Als partusassistent assisteer je de verloskundige tijdens een bevalling in de thuissituatie of in het ziekenhuis. Hoe bijzonder is dat!

Ben jij op zoek naar een bijbaan tijdens je studie verloskunde óf ben je al gediplomeerd kraamverzorgende en zoek je naar iets nieuws? Dan past de functie partusassistent bij Kraamzorg Het Groene Kruis perfect bij jou. Je kunt zelfs je eigen uren indelen, dat maakt het combineren met een studie makkelijk! Kijk voor meer informatie op:
www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-partusassistent/

#partusassistent #eigenurenindelen #flexibel #vacature #kraamzorghetgroenekruis #solliciteer #welkom
...