Interview met kraamtopper
Melissa

Wil jij een opleiding in de zorg volgen en tegelijkertijd werken, of is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan bieden de werken en leren trajecten bij Het Groene Kruis een heel mooie kans. Gedurende de opleiding leer je vaardigheden en competenties die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je sluit de opleiding af met een landelijk erkend diploma Kraamverzorgende.

Ben je benieuwd hoe onze medewerkers het werken en leren ervaren? Of twijfel je of het valt te combineren met het gezinsleven? Lees dan het interview met Melissa, BOL'er (Beroepsopleidende leerweg) bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

Kraamtopper Melissa

Wie ben je?

Ik ben Melissa, 24 jaar en ik woon ik Stadskanaal samen met mijn vriend. Ik ben net afgestudeerd als verzorgende IG-er en heb de keuze gemaakt voor de kraamzorg. Ik ben sinds augustus 2022 aan het werk en vind het een geweldige baan. Ik heb het erg naar mijn zin bij Kraamzorg Het Groene Kruis en wil er ook nog lang blijven werken.

Waarom heb je voor de deeltijdopleiding voor kraamverzorgende gekozen?

Ik heb mij laten adviseren door school en zij hebben mij op verzorgende IG gewezen. Ik heb de eerste twee jaar van mijn IG jaren stages moeten doen die mij niet lagen en mocht het laatste IG jaar mijn droom achterna gaan. Als ik geweten had dat er een opleiding zou zijn die meer bij mij had gepast, dan had ik die zeker gekozen.

Wat spreekt je het meeste aan in dit beroep?

Dat ik een steun kan zijn voor de gezinnen waar ik mag werken. Dat zij ernaar uitkijken dat er iemand komt die hun week net iets makkelijker maakt en dat je ze rust kan geven met adviezen en antwoorden op hun vragen. Ook vind ik natuurlijk baby’s en kinderen geweldig maar daarom heb ik dit mooie beroep ook gekozen! 😊

Waarom heb je voor Kraamzorg Het Groene Kruis gekozen?

Ik kwam van een andere kraamzorgorganisatie. De andere organisatie wilde mij niet de kans geven om verder te groeien daar waar Kraamzorg Het Groene Kruis dit wel deed. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik mij heb mogen laten zien en dat zij ook toekomst in mij zagen. Ik vind Kraamzorg Het Groene Kruis ook een erg mooi bedrijf omdat je bij binnenkomst voelt dat het 1 grote familie is, in plaats van een kantoor met werknemers.

Hoe zag de begeleiding eruit vanuit je werk en je opleiding?

Ik ben na mijn opleiding goed opgevangen. Ik heb in het begin drie dagen met iemand meegelopen en daarna drie dagen zelf gedraaid. Diegene met wie ik meeliep heeft mij daarna telefonisch begeleid. Dan bespreek je wat je die dag in het gezin hebt gedaan en welke keuzes je gemaakt hebt. Je begeleider kan je dan nog tips geven om van jou nog een betere collega te maken. In elk gezin heb je een andere begeleider. Geleidelijk bouw je de begeleiding af. Als je merkt dat je klaar bent voor het echte werk, dan geef je dit aan en kun je lekker zelf aan het werk.

Hoe combineer jij werken en leren met je gezin?

Dit is soms best lastig omdat je best veel paraat moet staan voor je werk. Ik heb zelf nog geen kinderen en dit maakt het voor nu ook wat makkelijker, maar mocht dat in de toekomst wel komen kunnen er zeker goede afspraken over gemaakt worden. Het werken is ook best intensief. Als je dan thuis bent van het werk ben je wel moe en heb je niet veel puf meer voor dingen. Hierin een balans vinden vind ik nog moeilijk omdat ik ook nog maar net in het vak zit. Ik heb gelukkig een lieve vriend die mij helpt in het huishouden en die vaak dingen van mij overneemt waardoor ik thuis ook lekker kan ontspannen.

Tegen welke uitdagingen loop je aan en hoe ga je hiermee om?

Wat ik soms een uitdaging vind is de eerste zorgdag. Wat ik dan spannend vind is dat alles nieuw is. Je weet is de dingen die in de intake benoemd staan zoals meerdere kinderen, huisdieren, gezinssituatie, borst of kunstvoeding etc. Als ik dan aankom voor de eerste dag, dan zakken de zenuwuwen ook vaak snel af. Ik zie het als een drempel die je over moet maar als je binnenstapt en je ziet het gezin, het huis en je kent de omgeving, dan ben je ook zo gewend en kun je lekker je gang gaan. Wat ik soms ook een uitdaging vind, is dat je af en toe een gezin hebt die een bepaalde manier van leven of opvoeden heeft wat niet bij jou past. Je geeft het gezin dan zo goed mogelijk advies en ondersteunt waar je kunt.

Wat is het meest bijzondere moment dat jij in je werk als kraamverzorgende hebt meegemaakt?

Waar ik altijd heel erg bij stil kan staan en erg bijzonder blijf vinden, is dat jij vaak de eerste of een van de eerste bent die een kindje ziet, vasthoudt, in bad doet, eten geeft of knuffelt. Soms nog eerder dan de familie. Ook het vertrouwen wat je krijgt van ouders als het gaat om hun kindje is een super fijn gevoel. Waar ik ook een heel goed gevoel van krijg is, dat als je bijna klaar ben, het vertrouwen in het zorgen voor een kindje in de ogen van de ouders ziet, en dan te bedenken dat jij ze dat hebt gegeven.

Waar zie jij jezelf staan over vijf jaar?

In die tijd hoop ik te mogen trouwen met mijn vriend en als het ons gegund zou zijn een kindje te mogen krijgen. Het liefste zou ik in die jaren ook verhuizen naar een wat groter huisje met een mooie ruime tuin. Als ik naar mijn carrière kijk zou ik nog meer willen weten dan wat ik nu al weet en misschien wel uitgroeien tot begeleider van KIO’S (Kraamverzorgende In Opleiding).

Zou je deze opleiding aanraden en zo ja, waarom?

Ja dat wel. Ik weet wel dat ik van mijn opleiding erg veel dingen heb geleerd en dat de lessen ook nooit saai waren. De dingen die verteld werden waren boeiend omdat het je interesse heeft en de praktijklessen waren altijd om te lachen. Want ook al ben je voor je toekomst bezig, het was altijd een feestje op school.

#wistjedat #werkenbij #specialiseren #vacature #solliciteren #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #kraamtopper ...

Een hele mooie ervaring mogen ontvangen! 💜

"Wat een goede ervaring hebben wij mogen hebben met Het Groene Kruis. ‘S nachts bevallen, dus we mochten nog naar huis. We belden jullie en er kon zelfs nog iemand langskomen, alle credits voor Esmeralda die in de nacht ons nog zo op weg heeft kunnen helpen. De volgende ochtend kwam Angela en ook wat een topper is dat. Ze heeft ons alles weer opgehelderd en ons een kraamweek gegeven waarin we ons helemaal thuis voelden en veel vertrouwen kregen. Ook was ze super voor ons zoontje Lenn. Wij willen deze toppers bedanken voor de goede opstart en week ! (En net als Liv-Lovae op deze foto, sluiten wij onze kraamweek af met een lach)."

Bedankt voor het delen en we wensen jullie heel veel geluk toe.

#ervaring #waardevol #kraamzorg #kraamtijd #kraamzorghetgroenekruis
...

Een onbezorgde kraamtijd begint bij een goede voorbereiding, ook voor partners! 🤩

Daarom heeft Kraamzorg Het Groene Kruis een samenwerking met Welcome to Mankind. Hierdoor heb je recht op 10 euro korting op dé zwangerschapscursus voor mannen. Welcome to Mankind is een online zwangerschapscursus speciaal voor partners. In 54 video’s word je als aanstaande partner voorbereid op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Ga snel naar de Welcome to Mankind – Kraamzorg Het Groene Kruis webpagina via: https://welcometomankind.nl/hetgroenekruis/
De korting wordt dan automatisch verrekend!

#partner #welcometomankind #kraamzorg #kraamtijd #voorbereiding #kraamzorghetgroenekruis
...

Medewerkers BabythuisZorg gezocht! 💚

Ben jij een kraamverzorgende en zoek je meer verdieping en uitdaging in jouw baan? Dan hebben wij goed nieuws! Wij zoeken medewerkers BabythuisZorg. Je bent van harte welkom!

Check onze website voor meer informatie > https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/medewerker-babythuiszorg/

#babythuiszorg #vacature #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

Onze O Wee! zwangerschapscursus!

Voorbereiden op je bevalling draagt bij aan een betere ervaring. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de bevalling zelf, maar ook voor de tijd daarna. Om die reden hebben Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg de O Wee! zwangerschapscursus ontwikkeld. 💜

De O Wee! cursus is een complete cursus waarin je van alles leert over je zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, de bevalling, ademhaling & ontspanning. Maar ook het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap komen aan bod. De O Wee! cursus bestaat uit zes lessen waarvan vijf tijdens de zwangerschap. De laatste les heb je een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les kan ook je eventuele partner, een familielid of vriend(in) aansluiten.

Doe jij mee met één van onze cursussen? Voor alle locaties en data, maar ook om je op te geven, kijk op:
https://www.oweecursus.nl/agenda/

#zwangerschapscursus #owee #voorbereiden #partner #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

🎁CADEAUTIP: ons nieuwe Kraamboek!📗

We hebben iets leuks! Een fysiek aandenken aan de kraamperiode: het kraamboek. Om alles in op te (laten) schrijven van je kraamperiode! Leuke verhalen, herinneringen, mijlpalen, berichten van je verloskundige, kraamverzorgende en kraamvisite en nog veel meer.

Daarnaast vind je in het boek ook handige tips voor in de kraamperiode en een logboek waarin je heel handig de voedingen en plas-en poepluiers kunt bijhouden. Leuk om cadeau te doen of gewoon fijn voor jezelf!

Het kraamboek kun je aanschaffen via onze website voor €18,95 (ex verzendkosten):
https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/kraamboek/

of, als je al klant bij ons bent via je persoonlijke dossier.

#kraamboek #cadeautip #kraamweek #kraamtijd #mooieherinnering #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden?

Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf april 2024 zoeken wij meerdere kraamverzorgenden in opleiding. Wij zoeken met name kandidaten in en rondom de stad Groningen en Drenthe.

Het @rocmensoalting waar wij mee samenwerken, biedt de branche erkende kraamopleiding aan. Je volgt dan een opleiding van 15 maanden tot kraamverzorgende en je hebt daarnaast een leer arbeidsovereenkomst bij ons.
Meer weten? Check dan de vacature:

https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-kraamverzorgende-in-opleiding-bbl-leerwerkplek/

𝐇𝐨𝐞?
Je start in april 2024 met werken in de kraamzorg en dit combineer je met een 15 maanden durende opleiding. Bij succesvol afronden ontvang je een erkend diploma en mag je jezelf officieel Kraamverzorgende noemen.

Kijk op de website van @rocmensoalting voor meer informatie over de opleiding en meld je aan voor de opleiding:

https://rocmensoalting.nl/opleiding-kraamzorg

Bekijk hieronder het filmpje over Tiana die switchte van baan. Vanuit de detailhandel koos ze voor de verkorte opleiding kraamverzorgende. Nu is ze aan de slag bij ons:

https://www.youtube.com/watch?v=UiD9ApzMZC0

#kraamzorg #rocmensoalting #zorg #ontmoetelkaar #vanbetekeniszijn #vacature #bbl #werkenenleren #kraamzorghetgroenekruis
...

#wistjedat #borstvoeding #baby #borstvoedingsexpertisecentrum #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis ...