Interview met kraamtopper
Melissa

Wil jij een opleiding in de zorg volgen en tegelijkertijd werken, of is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan bieden de werken en leren trajecten bij Het Groene Kruis een heel mooie kans. Gedurende de opleiding leer je vaardigheden en competenties die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je sluit de opleiding af met een landelijk erkend diploma Kraamverzorgende.

Ben je benieuwd hoe onze medewerkers het werken en leren ervaren? Of twijfel je of het valt te combineren met het gezinsleven? Lees dan het interview met Melissa, BOL'er (Beroepsopleidende leerweg) bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

Kraamtopper Melissa

Wie ben je?

Ik ben Melissa, 24 jaar en ik woon ik Stadskanaal samen met mijn vriend. Ik ben net afgestudeerd als verzorgende IG-er en heb de keuze gemaakt voor de kraamzorg. Ik ben sinds augustus 2022 aan het werk en vind het een geweldige baan. Ik heb het erg naar mijn zin bij Kraamzorg Het Groene Kruis en wil er ook nog lang blijven werken.

Waarom heb je voor de deeltijdopleiding voor kraamverzorgende gekozen?

Ik heb mij laten adviseren door school en zij hebben mij op verzorgende IG gewezen. Ik heb de eerste twee jaar van mijn IG jaren stages moeten doen die mij niet lagen en mocht het laatste IG jaar mijn droom achterna gaan. Als ik geweten had dat er een opleiding zou zijn die meer bij mij had gepast, dan had ik die zeker gekozen.

Wat spreekt je het meeste aan in dit beroep?

Dat ik een steun kan zijn voor de gezinnen waar ik mag werken. Dat zij ernaar uitkijken dat er iemand komt die hun week net iets makkelijker maakt en dat je ze rust kan geven met adviezen en antwoorden op hun vragen. Ook vind ik natuurlijk baby’s en kinderen geweldig maar daarom heb ik dit mooie beroep ook gekozen! 😊

Waarom heb je voor Kraamzorg Het Groene Kruis gekozen?

Ik kwam van een andere kraamzorgorganisatie. De andere organisatie wilde mij niet de kans geven om verder te groeien daar waar Kraamzorg Het Groene Kruis dit wel deed. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik mij heb mogen laten zien en dat zij ook toekomst in mij zagen. Ik vind Kraamzorg Het Groene Kruis ook een erg mooi bedrijf omdat je bij binnenkomst voelt dat het 1 grote familie is, in plaats van een kantoor met werknemers.

Hoe zag de begeleiding eruit vanuit je werk en je opleiding?

Ik ben na mijn opleiding goed opgevangen. Ik heb in het begin drie dagen met iemand meegelopen en daarna drie dagen zelf gedraaid. Diegene met wie ik meeliep heeft mij daarna telefonisch begeleid. Dan bespreek je wat je die dag in het gezin hebt gedaan en welke keuzes je gemaakt hebt. Je begeleider kan je dan nog tips geven om van jou nog een betere collega te maken. In elk gezin heb je een andere begeleider. Geleidelijk bouw je de begeleiding af. Als je merkt dat je klaar bent voor het echte werk, dan geef je dit aan en kun je lekker zelf aan het werk.

Hoe combineer jij werken en leren met je gezin?

Dit is soms best lastig omdat je best veel paraat moet staan voor je werk. Ik heb zelf nog geen kinderen en dit maakt het voor nu ook wat makkelijker, maar mocht dat in de toekomst wel komen kunnen er zeker goede afspraken over gemaakt worden. Het werken is ook best intensief. Als je dan thuis bent van het werk ben je wel moe en heb je niet veel puf meer voor dingen. Hierin een balans vinden vind ik nog moeilijk omdat ik ook nog maar net in het vak zit. Ik heb gelukkig een lieve vriend die mij helpt in het huishouden en die vaak dingen van mij overneemt waardoor ik thuis ook lekker kan ontspannen.

Tegen welke uitdagingen loop je aan en hoe ga je hiermee om?

Wat ik soms een uitdaging vind is de eerste zorgdag. Wat ik dan spannend vind is dat alles nieuw is. Je weet is de dingen die in de intake benoemd staan zoals meerdere kinderen, huisdieren, gezinssituatie, borst of kunstvoeding etc. Als ik dan aankom voor de eerste dag, dan zakken de zenuwuwen ook vaak snel af. Ik zie het als een drempel die je over moet maar als je binnenstapt en je ziet het gezin, het huis en je kent de omgeving, dan ben je ook zo gewend en kun je lekker je gang gaan. Wat ik soms ook een uitdaging vind, is dat je af en toe een gezin hebt die een bepaalde manier van leven of opvoeden heeft wat niet bij jou past. Je geeft het gezin dan zo goed mogelijk advies en ondersteunt waar je kunt.

Wat is het meest bijzondere moment dat jij in je werk als kraamverzorgende hebt meegemaakt?

Waar ik altijd heel erg bij stil kan staan en erg bijzonder blijf vinden, is dat jij vaak de eerste of een van de eerste bent die een kindje ziet, vasthoudt, in bad doet, eten geeft of knuffelt. Soms nog eerder dan de familie. Ook het vertrouwen wat je krijgt van ouders als het gaat om hun kindje is een super fijn gevoel. Waar ik ook een heel goed gevoel van krijg is, dat als je bijna klaar ben, het vertrouwen in het zorgen voor een kindje in de ogen van de ouders ziet, en dan te bedenken dat jij ze dat hebt gegeven.

Waar zie jij jezelf staan over vijf jaar?

In die tijd hoop ik te mogen trouwen met mijn vriend en als het ons gegund zou zijn een kindje te mogen krijgen. Het liefste zou ik in die jaren ook verhuizen naar een wat groter huisje met een mooie ruime tuin. Als ik naar mijn carriΓ¨re kijk zou ik nog meer willen weten dan wat ik nu al weet en misschien wel uitgroeien tot begeleider van KIO’S (Kraamverzorgende In Opleiding).

Zou je deze opleiding aanraden en zo ja, waarom?

Ja dat wel. Ik weet wel dat ik van mijn opleiding erg veel dingen heb geleerd en dat de lessen ook nooit saai waren. De dingen die verteld werden waren boeiend omdat het je interesse heeft en de praktijklessen waren altijd om te lachen. Want ook al ben je voor je toekomst bezig, het was altijd een feestje op school.

Meld jij je aan? πŸ˜€

We hebben een extra borstvoedingsvoorlichting ingepland!
De voorlichting is op 8 augustus 2023, het is digitaal en je kunt gratis deelnemen. πŸ—“οΈ

https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/activiteit/borstvoedingvoorlichting-digitaal-22/

#zwanger #voorlichting #borstvoeding #borstvoedingsvoorlichting #digitaal #gratis #kraamzorghetgroenekruis
...

"Wij willen Marylin in het zonnetje zetten!" β˜€οΈ

"Op 04-05-2023 zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter Elin. Op 5 mei kwam Marylin bij ons thuis en het was net alsof ze er al maanden was, ze heeft 9 dagen lang ons heel erg gerust gesteld en ze heeft onze β€œhardhandige” dreumes zo betrokken dat hij Elin nu alleen nog maar aait en kusjes geeft.
Een super toffe tijd met een super kraamverzorgende. Echt een topper!"

Bedankt voor het delen van deze ervaring. Een groot compliment voor onze kraamverzorgende collega Marylin! πŸ₯° Heel veel geluk!

#ervaring #bedankt #klant #broerenzus #kraamverzorgende #kraamzorg #kraamtijd #kraamzorghetgroenekruis
...

Waarom werken bij ons? Dat vertellen we je heel graag!

Als innovatieve kraamzorgorganisatie willen wij namelijk ook een nummer 1 werkgever zijn voor onze kraamverzorgenden.
Neem eens een kijkje op onze website, bekijk onze vacatures en leer ons kennen! Je bent bij ons van harte welkom πŸ πŸ’—

https://www.kraamtoppers.nl/waarom-werken-bij-ons/

#werkenbij #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

Baby checklist! πŸ‘Ά

Wat moet ik nu allemaal aanschaffen voor de kleine straks? En wat moet er in de tas als ik halsoverkop naar het ziekenhuis moet? Vrees niet, wij hebben een handige digitale checklist voor je, ook voor meerlingen! https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/kraamzorg/checklist-bevalling-en-babyuitzet/
Klanten kunnen de checklist ook op papier krijgen, neem dan even contact op met onze klantenservice!

#babyuitzet #checklist #kraamzorghetgroenekruis #newborn #geboorte #bevalling
...

Baby van de maand april! πŸ’

Jenoah is onze "baby van de maand" april!

"We hebben een top kraamweek gehad met Marianne. 6 jaar geleden kwam ze zorgen voor Quinteny en nu mocht ze ook zorgen voor onze zoon Jenoah, geboren op 26 april 2023. Een luisterend oor, Koningsdag samen vieren, veel zorgtips, teamwork en met humor vloog de week voorbij. We willen Marianne heel erg bedanken en in het zonnetje zetten voor deze bijzondere week waarin we veel mooie herinneringen hebben gemaakt. Een top kraamverzorgster! En korte lijntjes wat betreft intake en planning! Groetjes, Giovani, Lianne, Quinteny en Jenoah."

Van harte gefeliciteerd! Jullie hebben, door het delen van jullie ervaring, een cadeaubon van BabyPlanet gewonnen. We wensen jullie heel veel geluk met Jenoah! πŸ’Ÿ

Stuur jij ook je ervaring met onze kraamzorg in? Dat vinden we heel leuk! https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/ervaringen/

#babyvandemaand #ervaring #delen #bedankt #kraamtijd #kraamweek #kraamzorghetgroenekruis
...

Fijne (eerste) Moederdag allemaal!

#moederdag #kraamzorghetgroenekruis #kraamzorg #mama #moeder
...

Dag van de Verpleging πŸ’

12 mei is de Dag van de Verpleging, de geboortedatum van Florence Nightingale. Vandaag zetten we daarom onze kraamverzorgenden in het zonnetje!

Welke kraamverzorgende heeft bij jou gezorgd voor een onvergetelijke kraamweek?πŸ˜€

#dagvandeverpleging #kraamzorghetgroenekruis #kraamverzorgende #kraamweek
...

Borstvoedingsvoorlichting in Veendam!

Op 30 mei en op 27 juni zijn er nog plekjes vrij om deel te nemen aan de voorlichting. πŸ—“οΈ

Tijdens deze interactieve avond staan vooral de eerste dagen centraal; hoe maak je een goede start met de borstvoeding, thuis of in het ziekenhuis? De voorlichtingsavond wordt gegeven door een borstvoedingscoach van Kraamzorg Het Groene Kruis en vindt plaats in de praktijk in Veendam @verloskundigenpraktijkveendam. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichting!

Opgeven kan via de volgende link: https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/activiteit/borstvoedingvoorlichting-verloskundigenpraktijk-veendam-11/

#verloskundigenpraktijkveendam #kraamzorghetgroenekruis #borstvoeding #voorlichting
...

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: acces token is niet geldig of is verlopen. Feed zal niet updaten.