Ben jij een ervaren kraamverzorgende en zoek jij meer uitdaging en verdieping in jouw baan? Word dan BabythuisZorg medewerker. Je kunt volledig aan de slag als medewerker BabythuisZorg, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie tussen kraamzorg en BabythuisZorg. Voor het behouden van jouw KCKZ-registratie is het wel verplicht om ongeveer twee reguliere kraamverzorgingen per jaar te doen.

Ben je nog geen geregistreerd kraamverzorgende, maar heb je wel een diploma Verzorgende IG of Verpleegkunde? Ook dan kunnen wij je opleiden tot BabythuisZorg medewerker.

Wat is BabythuisZorg?
BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste jaar van een kind. De ontwikkeling die we doormaken in onze eerste jaren is fenomenaal. In deze periode worden alle organen aangelegd, leren we kruipen, lopen en praten en hechten we ons aan anderen. Op dit fundament bouwen we de rest van ons leven. In deze periode is het extra belangrijk dat we ons beschermd en veilig voelen.

Soms spelen er zaken in een gezin, waardoor het tijdelijk even niet vanzelfsprekend is dat een kind zich veilig en beschermd kan voelen. BabythuisZorg is inzetbaar in elk gezin met een baby tot één jaar dat tijdelijk even niet zelfredzaam is. Dit kan als voortzetting van een kraamperiode, maar BabythuisZorg kan ook los van de kraamperiode worden ingezet.

Medewerker BabythuisZorg
Als medewerker BabythuisZorg heb je een bijzondere rol als “coach in het (aanstaand) ouderschap”. Je biedt tijdelijke ondersteuning in het gezin. Samen met de ouder(s) bespreek je waar krachten liggen en waar zorgen zijn. Dit vertaal je samen met de ouder(s) naar ontwikkelbehoeften van de ouder(s) en de daarbij passende zorgdoelen.

Tijdens de zorg evalueer je de ontwikkeling en groei in het ouderschap. Je versterkt de krachten en zet acties uit als dat nodig is. Je werkt hierin nauw samen met de jeugdgezondheidszorg, casemanager en andere betrokken ketenpartners.

BabythuisZorg is niet volledig planbare zorg, maar maakt het wel meer mogelijk om te werken op de voor jou geschikte momenten. We hebben bijvoorbeeld regelmatig diensten die onder schooltijd vallen. De werktijden blijven echter wel onregelmatig en nachtdiensten kunnen voorkomen. Graag kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden!

Bekijk de vacature voor medewerker BabythuisZorg.
Lees meer over BabythuisZorg op de speciale website.

BabythuisZorg