Collega’s vertellen

Lees hieronder ervaringen van onze kraamtoppers:

Zo moeder zo dochter

Henny en Geanne als zijn moeder en dochter en werken bij Kraamzorg Het Groene Kruis. Klik op deze tekst en lees verder voor hun verhaal.

Hart voor de kraamzorg

Ook Harma en Noa zijn moeder en dochter en werken bij Kraamzorg Het Groene Kruis. Check ook hun verhaal door te klikken op deze tekst.

Opgeleid tot kraamverzorgende

Joke is net klaar met de opleiding tot kraamverzorgende. Wil je weten hoe ze dit heeft ervaren? Lees er alles over in het interview!

Kraamverzorgende in opleiding

Klik op de tekst en lees het interview met Melissa, die als kraamverzorgende in opleiding bij ons kwam.

Dit is het moment om terug te keren in de zorg

Bekijk het verhaal van kraamverzorgende Femmy die uiteindelijk toch voor het kraamzorgvak koos.

Een kraamtopper aan het woord

“Van jongs af aan wilde ik al met baby`s werken. Daarom ben ik ook de opleiding IG gaan doen met uitstroom kraamzorg. Hierna heb ik gesolliciteerd bij Kraamzorg Het Groene Kruis en daar kwam ik dus als broekie van 18 jaar binnen. Ik leer nog steeds dingen in de praktijk en door mijn ervaringen in de gezinnen word ik ook steeds zekerder. Ik geniet nog steeds in mijn droombaan.”

Een kraamtopper aan het woord

“Bijzonder aan mijn vak is dat ik elk gezin een goede start kan geven en dat ik dat samen met het gezin mag meemaken. Ook het zorgen en het begeleiden van de ouders in deze eerste dagen samen met de baby. Het mooiste vind ik, het zelf vertrouwen dat je geeft aan deze ouders. Dat ze aan het eind van de kraamperiode zelfstandig de baby kunnen verzorgen. Een kraamverzorgster is net een kameleon, ze blijft zichzelf maar past zich altijd aan.”