Interview met kraamtopper
Joke

Wil jij een opleiding in de zorg volgen en tegelijkertijd werken, of is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan bieden de werken en leren trajecten bij Kraamzorg Het Groene Kruis een heel mooie kans. Gedurende de opleiding, die je volgt bij ROC Menso Alting, leer je vaardigheden en competenties die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je sluit de opleiding af met een landelijk erkend diploma Kraamverzorgende.

Ben je benieuwd hoe onze medewerkers het werken en leren ervaren? Of twijfel je of het valt te combineren met het gezinsleven? Lees dan het interview met Joke, net afgestudeerd en nu kraamverzorgende bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

Kraamtopper Joke

Hoe ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis terecht gekomen?

Ik was al bekend bij Het Groene Kruis omdat ik daar zelf ook kraamzorg van heb gekregen bij mijn kinderen. Ik geloof dat ik via Facebook een vacature zag staan voor een 15 maanden BBL-opleiding tot kraamverzorgende.

Waarom heb je de keuze gemaakt om kraamverzorgende te worden?

Ik wilde vroeger kapster worden of kraamverzorgster. Ik heb uiteindelijk voor kapster gekozen en heb 18 jaar met plezier gewerkt totdat ik het lichamelijk niet meer kon volhouden. De droom van kraamverzorgster was er nog steeds maar er waren op dat moment geen geschikte BBL-opleidingen te vinden. Tot ik vorig jaar in juni 2022 een BBL-opleiding voorbij zag komen. Ik had direct gereageerd en ben ook aangenomen.

Wat spreekt je het meeste aan in dit beroep?

Dat ik een steun kan zijn voor de gezinnen waar ik mag werken. Dat zij ernaar uitkijken dat er iemand komt die hun week net iets makkelijker maakt en dat je ze rust kan geven met adviezen en antwoorden op hun vragen. Ook vind ik natuurlijk baby’s en kinderen geweldig maar daarom heb ik dit mooie beroep ook gekozen! 😊

Je hebt de opleiding gevolgd via het ROC Menso Alting, kun je hier wat meer over vertellen?

Ik heb de opleiding via het ROC Menso Alting gevolgd. Ik had een contract van 24 uur per week. Ik ging 1 dag in de week naar school en daarnaast draaide mee in de kraamgezinnen. Vaak was ik 6 tot 7 dagen in een gezin en daarna was ik vrij. Gemiddeld moest ik per maand 104 uren besteden aan school en werk. Deze uren waren zonder het huiswerk en het leren voor de toetsen.

Wat is je ervaring met het opleiden tot kraamverzorgende?

Ik vond het een mooie en zeer interessante opleiding. Je wordt breed opgeleid. Je leert veel theorie maar je hebt ook praktijkonderdelen waarbij je met een Verloskundige in opleiding gaat samenwerken.

Waarom zou je deze opleiding bij ROC Menso Alting in combinatie met werken bij HGK aanraden?

Ik vond het een fijne school met leuke enthousiaste leerkrachten, ook was er een goede communicatie tussen het ROC Menso Alting en Kraamzorg Het Groene Kruis. Als ik vragen had werd ik altijd erg goed geholpen.

Wat is iets wat je is bijgebleven door het volgen van de opleiding?

Dat ik zoveel meer kan dan ik in eerste instantie dacht. Je bent nooit oud genoeg om nieuwe dingen te leren!

Wat zou je iemand mee willen geven die aan het begin van de opleiding staat?

Mijn advies is om deze opleiding serieus te nemen. Door hard te werken is deze opleiding prima te combineren met je eigen gezin.

Wat vind je het leukste aan het werken bij Kraamzorg Het Groene Kruis?

Kraamzorg Het Groene Kruis voelt voor mij als een warm bad. Iedereen wil je heel graag helpen en dat voelt voor mij erg fijn. Het mooiste in de kraamzorg werken vind ik voornamelijk de dankbaarheid die je terugkrijgt vanuit de gezinnen.

#wistjedat #werkenbij #specialiseren #vacature #solliciteren #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #kraamtopper ...

Een hele mooie ervaring mogen ontvangen! 💜

"Wat een goede ervaring hebben wij mogen hebben met Het Groene Kruis. ‘S nachts bevallen, dus we mochten nog naar huis. We belden jullie en er kon zelfs nog iemand langskomen, alle credits voor Esmeralda die in de nacht ons nog zo op weg heeft kunnen helpen. De volgende ochtend kwam Angela en ook wat een topper is dat. Ze heeft ons alles weer opgehelderd en ons een kraamweek gegeven waarin we ons helemaal thuis voelden en veel vertrouwen kregen. Ook was ze super voor ons zoontje Lenn. Wij willen deze toppers bedanken voor de goede opstart en week ! (En net als Liv-Lovae op deze foto, sluiten wij onze kraamweek af met een lach)."

Bedankt voor het delen en we wensen jullie heel veel geluk toe.

#ervaring #waardevol #kraamzorg #kraamtijd #kraamzorghetgroenekruis
...

Een onbezorgde kraamtijd begint bij een goede voorbereiding, ook voor partners! 🤩

Daarom heeft Kraamzorg Het Groene Kruis een samenwerking met Welcome to Mankind. Hierdoor heb je recht op 10 euro korting op dé zwangerschapscursus voor mannen. Welcome to Mankind is een online zwangerschapscursus speciaal voor partners. In 54 video’s word je als aanstaande partner voorbereid op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Ga snel naar de Welcome to Mankind – Kraamzorg Het Groene Kruis webpagina via: https://welcometomankind.nl/hetgroenekruis/
De korting wordt dan automatisch verrekend!

#partner #welcometomankind #kraamzorg #kraamtijd #voorbereiding #kraamzorghetgroenekruis
...

Medewerkers BabythuisZorg gezocht! 💚

Ben jij een kraamverzorgende en zoek je meer verdieping en uitdaging in jouw baan? Dan hebben wij goed nieuws! Wij zoeken medewerkers BabythuisZorg. Je bent van harte welkom!

Check onze website voor meer informatie > https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/medewerker-babythuiszorg/

#babythuiszorg #vacature #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

Onze O Wee! zwangerschapscursus!

Voorbereiden op je bevalling draagt bij aan een betere ervaring. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de bevalling zelf, maar ook voor de tijd daarna. Om die reden hebben Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg de O Wee! zwangerschapscursus ontwikkeld. 💜

De O Wee! cursus is een complete cursus waarin je van alles leert over je zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, de bevalling, ademhaling & ontspanning. Maar ook het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap komen aan bod. De O Wee! cursus bestaat uit zes lessen waarvan vijf tijdens de zwangerschap. De laatste les heb je een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les kan ook je eventuele partner, een familielid of vriend(in) aansluiten.

Doe jij mee met één van onze cursussen? Voor alle locaties en data, maar ook om je op te geven, kijk op:
https://www.oweecursus.nl/agenda/

#zwangerschapscursus #owee #voorbereiden #partner #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

🎁CADEAUTIP: ons nieuwe Kraamboek!📗

We hebben iets leuks! Een fysiek aandenken aan de kraamperiode: het kraamboek. Om alles in op te (laten) schrijven van je kraamperiode! Leuke verhalen, herinneringen, mijlpalen, berichten van je verloskundige, kraamverzorgende en kraamvisite en nog veel meer.

Daarnaast vind je in het boek ook handige tips voor in de kraamperiode en een logboek waarin je heel handig de voedingen en plas-en poepluiers kunt bijhouden. Leuk om cadeau te doen of gewoon fijn voor jezelf!

Het kraamboek kun je aanschaffen via onze website voor €18,95 (ex verzendkosten):
https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/kraamboek/

of, als je al klant bij ons bent via je persoonlijke dossier.

#kraamboek #cadeautip #kraamweek #kraamtijd #mooieherinnering #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden?

Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf april 2024 zoeken wij meerdere kraamverzorgenden in opleiding. Wij zoeken met name kandidaten in en rondom de stad Groningen en Drenthe.

Het @rocmensoalting waar wij mee samenwerken, biedt de branche erkende kraamopleiding aan. Je volgt dan een opleiding van 15 maanden tot kraamverzorgende en je hebt daarnaast een leer arbeidsovereenkomst bij ons.
Meer weten? Check dan de vacature:

https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-kraamverzorgende-in-opleiding-bbl-leerwerkplek/

𝐇𝐨𝐞?
Je start in april 2024 met werken in de kraamzorg en dit combineer je met een 15 maanden durende opleiding. Bij succesvol afronden ontvang je een erkend diploma en mag je jezelf officieel Kraamverzorgende noemen.

Kijk op de website van @rocmensoalting voor meer informatie over de opleiding en meld je aan voor de opleiding:

https://rocmensoalting.nl/opleiding-kraamzorg

Bekijk hieronder het filmpje over Tiana die switchte van baan. Vanuit de detailhandel koos ze voor de verkorte opleiding kraamverzorgende. Nu is ze aan de slag bij ons:

https://www.youtube.com/watch?v=UiD9ApzMZC0

#kraamzorg #rocmensoalting #zorg #ontmoetelkaar #vanbetekeniszijn #vacature #bbl #werkenenleren #kraamzorghetgroenekruis
...

#wistjedat #borstvoeding #baby #borstvoedingsexpertisecentrum #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis ...