Interview met kraamtopper
Joke

Wil jij een opleiding in de zorg volgen en tegelijkertijd werken, of is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan bieden de werken en leren trajecten bij Kraamzorg Het Groene Kruis een heel mooie kans. Gedurende de opleiding, die je volgt bij ROC Menso Alting, leer je vaardigheden en competenties die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je sluit de opleiding af met een landelijk erkend diploma Kraamverzorgende.

Ben je benieuwd hoe onze medewerkers het werken en leren ervaren? Of twijfel je of het valt te combineren met het gezinsleven? Lees dan het interview met Joke, net afgestudeerd en nu kraamverzorgende bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

Kraamtopper Joke

Hoe ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis terecht gekomen?

Ik was al bekend bij Het Groene Kruis omdat ik daar zelf ook kraamzorg van heb gekregen bij mijn kinderen. Ik geloof dat ik via Facebook een vacature zag staan voor een 15 maanden BBL-opleiding tot kraamverzorgende.

Waarom heb je de keuze gemaakt om kraamverzorgende te worden?

Ik wilde vroeger kapster worden of kraamverzorgster. Ik heb uiteindelijk voor kapster gekozen en heb 18 jaar met plezier gewerkt totdat ik het lichamelijk niet meer kon volhouden. De droom van kraamverzorgster was er nog steeds maar er waren op dat moment geen geschikte BBL-opleidingen te vinden. Tot ik vorig jaar in juni 2022 een BBL-opleiding voorbij zag komen. Ik had direct gereageerd en ben ook aangenomen.

Wat spreekt je het meeste aan in dit beroep?

Dat ik een steun kan zijn voor de gezinnen waar ik mag werken. Dat zij ernaar uitkijken dat er iemand komt die hun week net iets makkelijker maakt en dat je ze rust kan geven met adviezen en antwoorden op hun vragen. Ook vind ik natuurlijk baby’s en kinderen geweldig maar daarom heb ik dit mooie beroep ook gekozen! 😊

Je hebt de opleiding gevolgd via het ROC Menso Alting, kun je hier wat meer over vertellen?

Ik heb de opleiding via het ROC Menso Alting gevolgd. Ik had een contract van 24 uur per week. Ik ging 1 dag in de week naar school en daarnaast draaide mee in de kraamgezinnen. Vaak was ik 6 tot 7 dagen in een gezin en daarna was ik vrij. Gemiddeld moest ik per maand 104 uren besteden aan school en werk. Deze uren waren zonder het huiswerk en het leren voor de toetsen.

Wat is je ervaring met het opleiden tot kraamverzorgende?

Ik vond het een mooie en zeer interessante opleiding. Je wordt breed opgeleid. Je leert veel theorie maar je hebt ook praktijkonderdelen waarbij je met een Verloskundige in opleiding gaat samenwerken.

Waarom zou je deze opleiding bij ROC Menso Alting in combinatie met werken bij HGK aanraden?

Ik vond het een fijne school met leuke enthousiaste leerkrachten, ook was er een goede communicatie tussen het ROC Menso Alting en Kraamzorg Het Groene Kruis. Als ik vragen had werd ik altijd erg goed geholpen.

Wat is iets wat je is bijgebleven door het volgen van de opleiding?

Dat ik zoveel meer kan dan ik in eerste instantie dacht. Je bent nooit oud genoeg om nieuwe dingen te leren!

Wat zou je iemand mee willen geven die aan het begin van de opleiding staat?

Mijn advies is om deze opleiding serieus te nemen. Door hard te werken is deze opleiding prima te combineren met je eigen gezin.

Wat vind je het leukste aan het werken bij Kraamzorg Het Groene Kruis?

Kraamzorg Het Groene Kruis voelt voor mij als een warm bad. Iedereen wil je heel graag helpen en dat voelt voor mij erg fijn. Het mooiste in de kraamzorg werken vind ik voornamelijk de dankbaarheid die je terugkrijgt vanuit de gezinnen.

Vacature medewerker personeelsadministratie💻

Ben je op zoek naar een administratieve functie op het gebied van P&O? Hou je ervan om in een dynamische omgeving te werken en kun je goed schakelen? En vind je het leuk om samen te werken met enthousiaste, betrokken en samenwerkingsgerichte collega’s? Lees dan snel verder op onze website!:

https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-medewerker-personeelsadministratie/

#vacacature #vacaturegroniningen #vacaturepersoneelsadministratie #personeelsadministratie #kraamzorg #groningen #kraamzorghetgroenekruis
...

👶ERVARING🥰

Al jullie ervaringen zijn waardevol en mooi om te lezen. Maar sommigen zijn extra speciaal. Bijvoorbeeld deze van een Canadees gezin die mocht ervaren hoe waardevol kraamzorg eigenlijk is!:
"We are Canadian and didn’t know what a Kraamzorg did or what to expect (especially with our minimum level of the Dutch language). Well Agnes was truly an angel. I can not say enough positive things about her. She made our week so amazing and special. She taught us so many things, was so patient, kind, reassuring, knowledge and supportive. We couldn’t have gotten through this first week without her. Anyone would be lucky to have her as a Kraamzorg. The support she gave us we will never forget! 💕💕."

Thank you very much and lots of love!

#kraamzorg #ervaring #tevredenklanten❤️ #kraamweek #kraamzorghetgroenekruis #kraamperiode #kraamverzorgende #baby #newborn
...

👶ERVARING🥰

"Op de geboortedag van Linde kregen we te horen dat Alida onze kraamverzorgster zou zijn samen met Gea (KIO). We kenden Alida al van de intake en waren heel blij om haar weer te mogen zien! Over Gea zeiden wij direct dat je niet zou zeggen dat ze KIO is aangezien ze enorm veel wist en dit goed op ons kon overbrengen. Samen hebben ze ons enorm geholpen tijdens onze uitdagende en drukke kraamperiode. Daarnaast veel goede en best emotionele gesprekken gehad maar af en toe ook ruimte voor wat lol. We hebben ongelofelijk veel van ze mogen leren en hebben het vertrouwen gekregen om goed voor Linde te kunnen zorgen. Nogmaals bedankt voor alles! We zouden direct weer voor jullie kiezen!"

Bedankt voor het delen en veel geluk gewenst met Linde!

#kraamzorg #ervaring #tevredenklanten #babygirl #kraamweek #kraamverzorgende #kraamzorghetgroenekruis
...

Vacature kraamverzorgenden Zwolle🙏💙

Wij zijn op zoek naar enthousiaste kraamverzorgenden of verzorgenden IG-er in de regio Zwolle die een uitdaging niet uit de weg gaan! Ben jij een echte aanpakker en beginnen jouw vingers te jeuken om ons te helpen de gezinnen in regio Zwolle te laten genieten van een onbezorgde (kraam)tijd? Solliciteer dan direct via onze website:

https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-kraamverzorgenden-zwolle/

#vacature #kraamverzorgenden #zwolle #vacaturezwolle #kraamzorghetgroenekruis #kraamzorg
...

Borstvoeding geven? Ons Borstvoeding Expertisecentrum staat voor je klaar! 🤱

Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum bieden we lactatiekundige begeleiding in de kraamtijd of daarna. Je kunt al tijdens de zwangerschap bij de borstvoedingscoaches en lactatiekundigen terecht voor advies. Ook voor een los consult, de verhuur of verkoop van kolven en de verkoop van andere borstvoedingshulpmiddelen kun je bij het Borstvoeding Expertisecentrum terecht.

Meer weten? Check dan onze website: https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/borstvoeding-expertisecentrum/

#borstvoeding #borstvoedingexpertisecentrum #coach #kraamzorghetgroenekruis
...

👶ERVARING🥰

"Afgelopen week Anita als kraamzorg bij ons thuis gehad. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Wat een ontzettend fijn persoon om in je huis te hebben. Van tevoren zeer sceptisch, omdat we een heel klein huisje hebben. Dit bleek echter totaal geen probleem met Anita. Anita voelde al vrij snel als een goede vriendin die ons bijstond en bijscholing gaf omtrent deze grote verandering in ons leven. Onze dochter Noa kreeg de beste zorg en gaf ons als ouders vertrouwen in de verzorging van ons eerste kind. Heel erg bedankt voor de goede zorgen en wellicht bij een volgende baby een weerzien!"

Kristel, dankjewel voor het delen van deze mooie ervaring en heel veel geluk!

#ervaring #kraamverzorgende #kraamweek #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #baby
#babygirl
...

#vaderdag #2024 #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis ...

Een onbezorgde kraamtijd is waar wij voor gaan en daar hebben wij jou bij nodig! Solliciteer snel als partusassistent!

Als partusassistent assisteer je de verloskundige tijdens een bevalling in de thuissituatie of in het ziekenhuis. Hoe bijzonder is dat!

Ben jij op zoek naar een bijbaan tijdens je studie verloskunde óf ben je al gediplomeerd kraamverzorgende en zoek je naar iets nieuws? Dan past de functie partusassistent bij Kraamzorg Het Groene Kruis perfect bij jou. Je kunt zelfs je eigen uren indelen, dat maakt het combineren met een studie makkelijk! Kijk voor meer informatie op:
www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-partusassistent/

#partusassistent #eigenurenindelen #flexibel #vacature #kraamzorghetgroenekruis #solliciteer #welkom
...